Populaire Content

CLOUDY BAY NIEUW ZEELAND
Wijnhuizen Nieuw Zeeland

CLOUDY BAY NIEUW ZEELAND

Cloudy Bay, opgericht in 1985, was een van de eerste vijf wijnmakers die zich in Marlborough waagden. In die tijd was het bijna een onvoorstelbare plek om een ​​wijngaard op te zetten. Maar de oprichter van Cloudy Bay - David Hohnen - was overtuigd van zijn potentieel om geweldige wijn te produceren en investeerde in het beste land van de regio. Sindsdien is Marlborough uitgegroeid tot de toonaangevende wijnregio van Nieuw-Zeeland, evenals een van de beste wijnmakerijen ter wereld. Het wijnhuis is vernoemd naar Cloudy Bay, een waterverkenner die kapitein James Cook tegenkwam tijdens zijn reis naar Nieuw-Zeeland in 1770. Zijn ontdekking viel samen met overstromingen in de regio, die grote hoeveelheden sediment in de zee spoelden. Cook merkte het ondoorzichtige uiterlijk van het water op en doopte het gebied op een slimme manier Cloudy Bay.Vandaag Cloudy Bay legt niet alleen de essentie van Marlborough vast, maar belichaamt ook de luxe van Nieuw-Zeeland voor de wereld. De luxe van ruimte en tijd, van intieme momenten en de zeldzaamste kwaliteiten van de natuur.
00:5519 maanden geleden
De geschiedenis van wijn uit Nieuw-Zeeland
Stories Documentaires

De geschiedenis van wijn uit Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland is inmiddels een zeer gewaardeerd wijnland. Deze waardering is gegroeid en ontstaan. In de documentaire nemen wij je mee naar de mooiste wijngebieden van het land en vertellen we het verhaal van deze wijnregio's
34:0214 maanden geleden
BELONDRADE SPANJE
Wijnhuizen Spanje

BELONDRADE SPANJE

Alle geweldige verhalen beginnen met een droom. Die van Didier Belondrade was niemand minder dan het maken van een witte wijn met hoofdletters in het land van Don Quichot. Geïnspireerd door vier passies; een land, een klimaat, een terroir en een variëteit
00:5319 maanden geleden
BERNARDUS WINERY AMERIKA
Wijnhuizen Amerika

BERNARDUS WINERY AMERIKA

Amerikaans wijnhuis van de Nederlandse ondernemer, Ben Pon
01:1219 maanden geleden
CHATEAU MILLEGRAND FRANKRIJK
Wijnhuizen Frankrijk

CHATEAU MILLEGRAND FRANKRIJK

Château de Millegrand is een van de grootste wijndomeinen in de Languedoc. Het strekt zich uit langs het Canal du Midi, een UNESCO-werelderfgoed, in de stad Trèbes, in de Aude. Dit pand werd in de 12e eeuw aan de abdij van Lagrasse geschonken en is sindsdien eigendom van de geestelijkheid. In 2003 werd het kasteel eigendom van de familie Bonfils na een overeenkomst met het bisdom Carcassonne.
01:0719 maanden geleden
AIX VIN THE PROVENCE FRANKRIJK
Wijnhuizen Frankrijk

AIX VIN THE PROVENCE FRANKRIJK

De 135 jaar oude wijnmakerij van Maison Saint Aix ligt in het zuiden van Frankrijk, op slechts een uur ten noordoosten van Aix-en-Provence. Met 75ha wijngaard is Maison Saint Aix een van de grootste domeinen in de beroemde AOP Coteaux d'Aix-en-Provence. Gelegen op een plateau op 420 meter boven zeeniveau. Op deze bijzondere plek werken de makers van AIX Rosé jaar na jaar met passie en toewijding aan het creëren van de prachtige AIX Rosé.
01:0419 maanden geleden
ALLAN SCOTT NIEUW ZEELAND
Wijnhuizen Nieuw Zeeland

ALLAN SCOTT NIEUW ZEELAND

Familiewortels zitten diep. Niemand heeft meer ervaring met het telen van druiven in Marlborough dan Allan Scott. Hij plantte enkele van de beroemdste wijngaarden van de regio, waaronder de allereerste, en heeft hier sindsdien elk jaar gewerkt.
00:5919 maanden geleden
EIVI SPANJE
Wijnhuizen Spanje

EIVI SPANJE

Iedere wijn van EIVI is een speciale wijn! Iedere fles is uitgerust met een unieke armband die om de fles wordt meegeleverd. EIVI Winery is een Spaanse wijnmaker die Ibiza op ieder moment van het jaar, op iedere plek in de wereld dichterbij brengt.
00:3619 maanden geleden
JAMIESON RANCH AMERIKA
Wijnhuizen Amerika

JAMIESON RANCH AMERIKA

Jamieson Ranch Vineyards werd opgericht in 2011. De wijnmakerij is vernoemd naar de historische rancher John Brocklebank Jameson, die hielp bij het vestigen van de Napa Valley. Tegenwoordig brengen we een eerbetoon aan de rijke boerderijtraditie van de Napa-vallei en het Amerikaanse Westen met onze wijnen: Double Lariat, een dubbele lasso en Reata, het Spaanse woord voor Lariat. Een lariat is een touw dat wordt gemaakt door vele kleine draden met elkaar te verweven. Terwijl de wijnmakerij een rijke geschiedenis combineert, brengt onze wijnmaker druiven samen die zijn geteeld in gerespecteerde appellations om unieke en individuele wijnen te creëren. Onze merken, Whiplash en Light Horse, vieren de paarden die een belangrijke rol speelden bij het maken van de Napa Valley en het Amerikaanse Westen tot wat het nu is.
01:2619 maanden geleden
LEO HILLINGER OOSTENRIJK
Wijnhuizen Oostenrijk

LEO HILLINGER OOSTENRIJK

Leo HILLINGER is een wijnboer in hart en nieren, en veel meer dan dat. Jarenlange stage en reizen: geboren in Eisenstadt, groeide hij op in Jois. Omgeven door wijngaarden en druiven. Wijn was dus altijd een belangrijk element in de omgeving van Leo HILLINGER. Zijn vader was een wijnhandelaar, met daarbovenop een traditionele wijnbar. De jonge Leo verwierf zijn eerste professionele poetsmiddel tijdens een stage in Rheinland-Pfalz en begon andere kennis te vergaren. De wijn is één ding. Economie is de andere. En zo studeerde hij af in Duitsland als gecertificeerd econoom en meester in de wijnbouw. Tegenslagen & stijging: na verdere reizen in het buitenland - ook in Californië - eindelijk de terugkeer naar Jois. Toegang tot de wijnscène. Met veel tegenslagen, voordat de beklimming succesvol werd. Leo HILLINGER is niet een man die alleen de mooie delen van het verhaal vertelt. Zijn pad was rotsachtig en hij spreekt er openlijk over. Maar dit pad heeft hem geleid naar waar hij heen wilde. Hoe heeft hij zijn doel bereikt? 'Met consistentie, consistentie, consistentie', is het directe antwoord.
01:1619 maanden geleden
CHATEAU LES CARRASSES FRANKRIJK
Wijnhuizen Frankrijk

CHATEAU LES CARRASSES FRANKRIJK

We willen dat onze landgoederen en hun wijngaarden een perfecte uitdrukking zijn van deze diversiteit en dat onze wijnen de persoonlijkheid van elk terroir weerspiegelen, met respect voor de natuur en authenticiteit. Diversiteit houdt ook de belofte in van pure smaken, die van onze wijnen. Ten slotte wordt diversiteit gecultiveerd door de wedergeboorte van erfgoed en mensen, door middel van wijntoerismeprojecten en sociale verantwoordelijkheid.
00:5819 maanden geleden
MENADE SPANJE
Wijnhuizen Spanje

MENADE SPANJE

Bodegas Menade is misschien pas in 2005 opgericht, maar Alejandra, Marco en Richard zijn de zesde generatie van een al lang bestaande wijnfamilie. De formele familiegeschiedenis begint in 1820, toen onze voorouders wijngaarden verzorgden op een grote verscheidenheid aan locaties die tegenwoordig deel uitmaken van DO Rueda. Vinificatie vond plaats in een ondergrondse faciliteit in La Seca uitgehouwen uit de rotsen aan het begin van de 19 e eeuw, die we onlangs hebben omgedoopt Menade door Secala. Destijds was La Seca een bloeiende gemeenschap met hopen kleine kelders, maar helaas zijn deze nu grotendeels verdwenen, in de loop van de tijd gewoon in hopeloos verval geraakt. We zijn daarom zeer verheugd om de oorspronkelijke architectonische kenmerken van de site te behouden en deze enigszins te verbeteren met wat restauratiewerkzaamheden; en niet alleen - dankzij de temperatuur en vochtigheidsgraad het hele jaar door biedt het de perfecte rustplaats en rustplaats voor onze barrique gerijpte wijnen en oude jaargangen - maar het is ook een ideale en intieme plek voor ons om kleine tot middelgrote proeverijen te organiseren naast de vele lokale activiteiten die we sponsoren.
01:1119 maanden geleden