Nieuwe uitstraling Papenkuis serie

12 maanden geleden

Een plant in Zuid-Afrika genaamd Kukumakranka heeft aanpassingen in zijn bladeren om het te helpen overleven in het hete en semi-aride klimaat. Kukumakranka houdt veel van zijn huidmondjes open, zelfs in droge omstandigheden, wat de plant helpt om de hele dag door te gaan met fotosynthese. Precies waarom Kukumakranka open huidmondjes kan behouden en geen last heeft van overmatig waterverlies is momenteel niet bekend; onderzoekers veronderstellen echter dat bladchemie en aanpassingen in de huidmondjes helpen bij het vermogen van de plant om zijn reactie op droge omstandigheden aan te passen. Het vermogen om door te gaan met fotosynthese in warmere omstandigheden kan gunstig zijn, aangezien klimaatverandering de regio beïnvloedt.
Merwida Winery produceert de papenkuils Chardonnay

De Papenkuils Waterblommetjie Pinot Grigio 2021 doet denken aan waterblommetjies, de traditionele culinaire lekkernij van Boland.
De Papenkuils Conservation Area bij Merwida heeft een van de grootste overgebleven groeigebieden van de kwetsbare miniatuursoort, Aponogeton Angustifolia , die ook op het wijnetiket staat
Deze 100% Pinot Grigio heeft een schitterende lichtgroene kleur. De wijn doet denken aan zachte bloemige aroma's zoals die van de Kaapse kamperfoelie en sterke kenmerken van oranjebloesem op de neus. Zachte elementen van citroenen en limoen geven het palet sprankeling. Een timide zuurgraad ondersteunt de smaken maar biedt toch een lichte maar toch onderscheidende smaakbeleving.
Aponogeton distachyos komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. De witte bloemen van deze drijfplant verschijnen in de periode april-mei. De bloemen van Aponogeton distachyos verspreiden een aangename geur dat aan vanille doet denken.Vaak bloeit Aponogeton distachyos nogmaals in het najaar. In de tussenliggende periode verdwijnt het blad zodat er in de zomerperiode vaak van de Kaapse waterlelie niets te zien is. De waterplant gedijt het beste in 40 tot 50 cm diep water en is geschikt voor zowel een kleine als een grote vijver.
De standplaats van Aponogeton distachyos dient zonnig en beschut te zijn hoewel schaduw ook wordt verdragen.

De druiven zijn afkomstig van wijnstokken die zijn geplant op zandige leembodems. De oogst vindt 's morgens vroeg plaats bij koele temperaturen, waarbij het sap onmiddellijk van de schillen wordt gescheiden en vervolgens wordt bezonken. Het fermentatieproces duurt ongeveer drie weken in roestvrijstalen tanks om de versheid te behouden.
De wijn wordt aanbevolen voor elke gelegenheid om buiten te dineren.
Het Papenkuils-assortiment, met wijnen genaamd Kukumakranka, Vleivygie en Waterblommetjie, is een eerbetoon aan de inheemse vegetatie van de regio.Populaire Content

EIVI SPANJE
Wijnhuizen Spanje

EIVI SPANJE

Iedere wijn van EIVI is een speciale wijn! Iedere fles is uitgerust met een unieke armband die om de fles wordt meegeleverd. EIVI Winery is een Spaanse wijnmaker die Ibiza op ieder moment van het jaar, op iedere plek in de wereld dichterbij brengt.
00:3624 maanden geleden
BELONDRADE SPANJE
Wijnhuizen Spanje

BELONDRADE SPANJE

Alle geweldige verhalen beginnen met een droom. Die van Didier Belondrade was niemand minder dan het maken van een witte wijn met hoofdletters in het land van Don Quichot. Geïnspireerd door vier passies; een land, een klimaat, een terroir en een variëteit
00:5324 maanden geleden
JAVIER SANZ SPANJE
Wijnhuizen Spanje

JAVIER SANZ SPANJE

De familie Sanz kent vier generaties wijnbouwers. Agustín Nanclares, de overgrootvader van Javier, begon deze traditie. Hij maakte wijn van de druiven die werden geteeld op hun landgoed; villa Narcisa. Kennis en knowhow zijn de belangrijkste activa van dit wijnhuis. Er wordt grote zorg besteed aan alle facetten van het maakproces. De moderne wijnmakerij, in combinatie met 104 hectare wijngaarden, is hun “wijnziel.” Zij geloven in de traditionele relatie tussen teler en wijnstok. Tegenwoordig gebruikt men de nieuwste technologie tijdens het procedé van wijn maken om alle kwaliteiten van de druif zo goed mogelijk te bewaren.
02:1818 maanden geleden
WINZER SOMMERACH VALENTIN SILVANER TROCKEN
Witte Wijn Duitsland

WINZER SOMMERACH VALENTIN SILVANER TROCKEN

De druiven voor de Winzer Sommerach Silvaner komen uit de wijngaard Valentin, vernoemd naar de beschermers van Sommeracher wijnmakers. De druiven worden vroeger geplukt om de fruitzuurgraad van de druiven te behouden, hierdoor zijn de wijnen gemaakt op frisheid en doordrinkbaarheid. Frisse en smaakvolle wijn die licht geel van kleur is. Mooie neus van citrusfruit, groene appel en grapefruit aangevuld met een minerale toon. Klein sprankeltje in de aanzet en daarna mooi evenwichtig fris met een klein en zeker niet restzoetje. Heerlijk om zo te drinken of in combinatie met gerechten. Bijvoorbeeld bij verschillende vissoorten, pasta's, salades en veel groenten soorten. Gaat erg goed samen met asperges.
01:0216 maanden geleden