Nieuwe uitstraling Papenkuis serie

8 maanden geleden

Een plant in Zuid-Afrika genaamd Kukumakranka heeft aanpassingen in zijn bladeren om het te helpen overleven in het hete en semi-aride klimaat. Kukumakranka houdt veel van zijn huidmondjes open, zelfs in droge omstandigheden, wat de plant helpt om de hele dag door te gaan met fotosynthese. Precies waarom Kukumakranka open huidmondjes kan behouden en geen last heeft van overmatig waterverlies is momenteel niet bekend; onderzoekers veronderstellen echter dat bladchemie en aanpassingen in de huidmondjes helpen bij het vermogen van de plant om zijn reactie op droge omstandigheden aan te passen. Het vermogen om door te gaan met fotosynthese in warmere omstandigheden kan gunstig zijn, aangezien klimaatverandering de regio beïnvloedt.
Merwida Winery produceert de papenkuils Chardonnay

De Papenkuils Waterblommetjie Pinot Grigio 2021 doet denken aan waterblommetjies, de traditionele culinaire lekkernij van Boland.
De Papenkuils Conservation Area bij Merwida heeft een van de grootste overgebleven groeigebieden van de kwetsbare miniatuursoort, Aponogeton Angustifolia , die ook op het wijnetiket staat
Deze 100% Pinot Grigio heeft een schitterende lichtgroene kleur. De wijn doet denken aan zachte bloemige aroma's zoals die van de Kaapse kamperfoelie en sterke kenmerken van oranjebloesem op de neus. Zachte elementen van citroenen en limoen geven het palet sprankeling. Een timide zuurgraad ondersteunt de smaken maar biedt toch een lichte maar toch onderscheidende smaakbeleving.
Aponogeton distachyos komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. De witte bloemen van deze drijfplant verschijnen in de periode april-mei. De bloemen van Aponogeton distachyos verspreiden een aangename geur dat aan vanille doet denken.Vaak bloeit Aponogeton distachyos nogmaals in het najaar. In de tussenliggende periode verdwijnt het blad zodat er in de zomerperiode vaak van de Kaapse waterlelie niets te zien is. De waterplant gedijt het beste in 40 tot 50 cm diep water en is geschikt voor zowel een kleine als een grote vijver.
De standplaats van Aponogeton distachyos dient zonnig en beschut te zijn hoewel schaduw ook wordt verdragen.

De druiven zijn afkomstig van wijnstokken die zijn geplant op zandige leembodems. De oogst vindt 's morgens vroeg plaats bij koele temperaturen, waarbij het sap onmiddellijk van de schillen wordt gescheiden en vervolgens wordt bezonken. Het fermentatieproces duurt ongeveer drie weken in roestvrijstalen tanks om de versheid te behouden.
De wijn wordt aanbevolen voor elke gelegenheid om buiten te dineren.
Het Papenkuils-assortiment, met wijnen genaamd Kukumakranka, Vleivygie en Waterblommetjie, is een eerbetoon aan de inheemse vegetatie van de regio.Populaire Content

CLOUDY BAY NIEUW ZEELAND
Wijnhuizen Nieuw Zeeland

CLOUDY BAY NIEUW ZEELAND

Cloudy Bay, opgericht in 1985, was een van de eerste vijf wijnmakers die zich in Marlborough waagden. In die tijd was het bijna een onvoorstelbare plek om een ​​wijngaard op te zetten. Maar de oprichter van Cloudy Bay - David Hohnen - was overtuigd van zijn potentieel om geweldige wijn te produceren en investeerde in het beste land van de regio. Sindsdien is Marlborough uitgegroeid tot de toonaangevende wijnregio van Nieuw-Zeeland, evenals een van de beste wijnmakerijen ter wereld. Het wijnhuis is vernoemd naar Cloudy Bay, een waterverkenner die kapitein James Cook tegenkwam tijdens zijn reis naar Nieuw-Zeeland in 1770. Zijn ontdekking viel samen met overstromingen in de regio, die grote hoeveelheden sediment in de zee spoelden. Cook merkte het ondoorzichtige uiterlijk van het water op en doopte het gebied op een slimme manier Cloudy Bay.Vandaag Cloudy Bay legt niet alleen de essentie van Marlborough vast, maar belichaamt ook de luxe van Nieuw-Zeeland voor de wereld. De luxe van ruimte en tijd, van intieme momenten en de zeldzaamste kwaliteiten van de natuur.
00:5519 maanden geleden
De geschiedenis van wijn uit Nieuw-Zeeland
Stories Documentaires

De geschiedenis van wijn uit Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland is inmiddels een zeer gewaardeerd wijnland. Deze waardering is gegroeid en ontstaan. In de documentaire nemen wij je mee naar de mooiste wijngebieden van het land en vertellen we het verhaal van deze wijnregio's
34:0214 maanden geleden
BELONDRADE SPANJE
Wijnhuizen Spanje

BELONDRADE SPANJE

Alle geweldige verhalen beginnen met een droom. Die van Didier Belondrade was niemand minder dan het maken van een witte wijn met hoofdletters in het land van Don Quichot. Geïnspireerd door vier passies; een land, een klimaat, een terroir en een variëteit
00:5319 maanden geleden
BERNARDUS WINERY AMERIKA
Wijnhuizen Amerika

BERNARDUS WINERY AMERIKA

Amerikaans wijnhuis van de Nederlandse ondernemer, Ben Pon
01:1219 maanden geleden