Nieuwe uitstraling Papenkuis serie

3 maanden geleden

Een plant in Zuid-Afrika genaamd Kukumakranka heeft aanpassingen in zijn bladeren om het te helpen overleven in het hete en semi-aride klimaat. Kukumakranka houdt veel van zijn huidmondjes open, zelfs in droge omstandigheden, wat de plant helpt om de hele dag door te gaan met fotosynthese. Precies waarom Kukumakranka open huidmondjes kan behouden en geen last heeft van overmatig waterverlies is momenteel niet bekend; onderzoekers veronderstellen echter dat bladchemie en aanpassingen in de huidmondjes helpen bij het vermogen van de plant om zijn reactie op droge omstandigheden aan te passen. Het vermogen om door te gaan met fotosynthese in warmere omstandigheden kan gunstig zijn, aangezien klimaatverandering de regio beïnvloedt.
Merwida Winery produceert de papenkuils Chardonnay

De Papenkuils Waterblommetjie Pinot Grigio 2021 doet denken aan waterblommetjies, de traditionele culinaire lekkernij van Boland.
De Papenkuils Conservation Area bij Merwida heeft een van de grootste overgebleven groeigebieden van de kwetsbare miniatuursoort, Aponogeton Angustifolia , die ook op het wijnetiket staat
Deze 100% Pinot Grigio heeft een schitterende lichtgroene kleur. De wijn doet denken aan zachte bloemige aroma's zoals die van de Kaapse kamperfoelie en sterke kenmerken van oranjebloesem op de neus. Zachte elementen van citroenen en limoen geven het palet sprankeling. Een timide zuurgraad ondersteunt de smaken maar biedt toch een lichte maar toch onderscheidende smaakbeleving.
Aponogeton distachyos komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. De witte bloemen van deze drijfplant verschijnen in de periode april-mei. De bloemen van Aponogeton distachyos verspreiden een aangename geur dat aan vanille doet denken.Vaak bloeit Aponogeton distachyos nogmaals in het najaar. In de tussenliggende periode verdwijnt het blad zodat er in de zomerperiode vaak van de Kaapse waterlelie niets te zien is. De waterplant gedijt het beste in 40 tot 50 cm diep water en is geschikt voor zowel een kleine als een grote vijver.
De standplaats van Aponogeton distachyos dient zonnig en beschut te zijn hoewel schaduw ook wordt verdragen.

De druiven zijn afkomstig van wijnstokken die zijn geplant op zandige leembodems. De oogst vindt 's morgens vroeg plaats bij koele temperaturen, waarbij het sap onmiddellijk van de schillen wordt gescheiden en vervolgens wordt bezonken. Het fermentatieproces duurt ongeveer drie weken in roestvrijstalen tanks om de versheid te behouden.
De wijn wordt aanbevolen voor elke gelegenheid om buiten te dineren.
Het Papenkuils-assortiment, met wijnen genaamd Kukumakranka, Vleivygie en Waterblommetjie, is een eerbetoon aan de inheemse vegetatie van de regio.Populaire Content

WINZER SOMMERACH VALENTIN SILVANER TROCKEN
Witte Wijn Duitsland

WINZER SOMMERACH VALENTIN SILVANER TROCKEN

De druiven voor de Winzer Sommerach Silvaner komen uit de wijngaard Valentin, vernoemd naar de beschermers van Sommeracher wijnmakers. De druiven worden vroeger geplukt om de fruitzuurgraad van de druiven te behouden, hierdoor zijn de wijnen gemaakt op frisheid en doordrinkbaarheid. Frisse en smaakvolle wijn die licht geel van kleur is. Mooie neus van citrusfruit, groene appel en grapefruit aangevuld met een minerale toon. Klein sprankeltje in de aanzet en daarna mooi evenwichtig fris met een klein en zeker niet restzoetje. Heerlijk om zo te drinken of in combinatie met gerechten. Bijvoorbeeld bij verschillende vissoorten, pasta's, salades en veel groenten soorten. Gaat erg goed samen met asperges.
01:027 maanden geleden
CHATEAU MILLEGRAND FRANKRIJK
Wijnhuizen Frankrijk

CHATEAU MILLEGRAND FRANKRIJK

Château de Millegrand is een van de grootste wijndomeinen in de Languedoc. Het strekt zich uit langs het Canal du Midi, een UNESCO-werelderfgoed, in de stad Trèbes, in de Aude. Dit pand werd in de 12e eeuw aan de abdij van Lagrasse geschonken en is sindsdien eigendom van de geestelijkheid. In 2003 werd het kasteel eigendom van de familie Bonfils na een overeenkomst met het bisdom Carcassonne.
01:0715 maanden geleden
CHATEAU CAPITOUL FRANKRIJK
Wijnhuizen Frankrijk

CHATEAU CAPITOUL FRANKRIJK

Capitoul's nieuwe leven wordt nu voortgezet met de ontwikkeling van een gehucht in het midden van deze prachtige beboste locatie langs de wijngaarden. Dit prachtige pand in een volledig functionerende wijnmakerij biedt een harmonieuze mediterrane fusie tussen het uitstekende architecturale erfgoed en de puurste Franse chique sfeer. Château Capitoul domineert op spectaculaire wijze de heuvel. Het 10 hectare grote, op het zuiden gelegen, beboste terrein wordt omgeven door 100 hectare wijnstokken, olijfgaarden en bossen en biedt uitzicht over de zoutwaterlagunes tot aan de Pyreneeën
01:069 maanden geleden
De geschiedenis van Chablis
Stories Documentaires

De geschiedenis van Chablis

Een meer dan bekende wijn met enorme allure! Een wijn met ook een enorme historie die miljoenen jaren geleden reeds begon. De documentaire die in een kleine 20 minuten je meeneemt in de wereld van Chablis!
04:089 maanden geleden